dilluns, 17 de setembre de 2012

Llibres GRECS: Manuel Delgado, Gerard Horta, Jofre Padullés, dirs., "Lluites secretes. La cultura de la clandestinitat a Catalunya (1939-1977)" (Publicacions de la UB, 2012). Coautors: Andrés Antebi, Edurne Bagué, Pablo González Morandi, José Luis Carol, Imma Àvalos, José Manuel Rúa.


Manuel Delgado, Jofre Padullés i Gerard Horta, dirs, Coautors: Andrés Antebi, Edurne Bagué, Pablo González Morandi, José Luis Carol, Imma Àvalos i José Manuel Rúa. Lluites secretes. La cultura de la clandestinitat a Catalunya (1939-1977), Publicacions de la Universitat de Barcelona, Barcelona, 2012.

Del 1939 al 1977, milers de dones i homes que s’oposaven al règim franquista van haver d’aprendre a viure ocultant la seva identitat tant per protegir-se ells mateixos com per emparar les persones del seu entorn. Amb claredat i exactitud, Lluites secretes revela les tècniques d’ocultació i les normes de seguretat que van permetre a la resistència antifranquista organitzar-se per combatre la dictadura feixista. A l’ombra d’una vida quotidiana estretament controlada per la policia política i els seus confidents, rodava un món paral·lel de moviments, trobades i accions que es planificaven i s’executaven amb una reserva total. Aquesta obra no sols s’endinsa en un univers soterrat a la força, fet de lluita i de generositat, sinó que reflexiona sobre la funció estructuradora que té el secret en qualsevol societat.

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch