diumenge, 10 de desembre del 2017

I si...

La foto és d'Emilio Morenatti
Text enviat a la Cooperativa Apòstrof, per una publicació internacional contra la represió de l'Estat espanyol a Catalunya, enviat el 7 de desembre de 2017

I SI...
Manuel Delgado

I si... I si haguéssim gosat defensar el que ja teníem. I si ens haguéssim atrevit a donar la cara per allò pel havíem combatut i que ja tocàvem amb els dits? De que vam servir els cops rebuts per tanta gent; les persecucions, la presó per persones honrades? Tan poc ens valoren aquells que van ordenar rendir-nos abans de batre'ns; per tan covards i pusil·lànimes ens prenen?

I ells...? S'haguessin vist amb cor de desemmascar del tot fins quin punt tenen l'ànima feixista? Haguessin dut tant lluny la seva brutalitat? El que van veure a les portes dels col·legis electorals era la crueltat innecessària dels que gaudeixen convertint el seu odi en acarnissament. No eren sols ordres rebudes; era la rancúnia dels dèspotes, era pura voluntat de fer-nos aprendre a cop de fuet.

Però..., haguessin estat capaços de disparar? És cert això que diuen que s'haguessin atrevit a matar? A quants? A tots? Tan lluny haguessin portat la seva lògica de "la maté porque era mía".

No hi ha revolucions confortables. No hi ha lluites que no impliquin sacrificis. Quins estaven disposats a oferir per la nostra emancipació com a poble i com a societat?

De qui va ser la por? Si ens haguéssim dit d'anar a merèixer la llibertat, moltes i molt hi haguéssim anat. Jo hi hagués anat. Ho juro.

Però ens van dir que ens quedéssim a casa, que ho deixéssim estar, que era massa complicat, que per què complicar-nos la vida si, al capdavall, ja estàvem bé com estàvem.

I si haguéssim gosat vèncer?



-->

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch