dilluns, 31 d’octubre del 2016

Defineix violència

La foto està pressa de https://www.facebook.com/YanidelPhotography/
Text del vestíbul de l'exposició  60dB/16kHz BCN. SENTS LA VIOLÈNCIA?, Arts Santa Mònica, octubre 2016-febrer 2017
.
DEFINEIX VIOLÈNCIA

Què entens tu per violència?
Els diccionaris solen definir violència com ús deliberat de la força per obligar algú a fer o deixar de fer alguna cosa.
Hi ha moltes situacions i conductes a les que es podria aplicar aquest qualificatiu; a la pràctica, però, sols s'utilitza per etiquetar-ne algunes.
Per exemple, hi ha "violència urbana", però no hi ha violència rural, donant a entendre que les ciutats són per definició violentes.
Igual pel que fa a la "violència juvenil". No existeix la violència senil o la violència quarantina, el que insinua que els joves són violents perquè són joves.
Hi ha alguna coacció al lloc de treball, a l'escola, a la vida quotidiana que no sigui "violència simbòlica" o "violència psicològica"?
Quan es parla de violència de gènere, en singular, el que es diu és que hi ha un sol gènere i és violent?
Quan costa la violència que no és "gratuïta"?
Perquè la policia no utilitza mai la violència, sinó "la força"?
Tu no ets violent, però una part molt important dels teus impostos van destinats a despeses militars.
Però, tranquil, tu no ets violent.
Els violents són sempre els altres.

La violència es com un líquid amniòtic, un entorn de soroll constant, com aquests 60dB de so que corresponen a una aglomeració ordinària de gent al carrer, al soroll de la ciutat. Violència com un murmuri constant que s'integra en l'ambient fins a dissoldre's en la normalitat.

No obstant,  pel que fa a la freqüència, hem elegit un to agut i inaudible de 16 kHz per fer visible que de la mateixa manera que existeixen freqüències inaudibles per alguns, també existeixen violències invisibles per altres. 

Constantment rebem informacions que ens parlen de violència.  Son fets, esdeveniments que sobresurten com exabruptes sobre un pla de normalitat que no es violent. 
No obstant, a la vida de cada dia  s'amunteguen violències que no reben aquesta denominació, però que impliquen imposició  per la força i relacions de dominació.  

La violència real no són les notícies que parlen d'ella, sinó que  és troba present en l'atmosfera en la que ens movem. La violència no es una excepció,  és la regla que organitza en secret una societat com la nostra, la nostra ciutat, Barcelona

No la sents, perquè hi vius a dins. 
Sols la sents si pares l'orella. 
Fes-ho.






Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch