dimarts, 21 de juliol de 2015

Lectura recomanada: Michael Housman i Ramon Sarrò, eds., "De l'Àfrica a l'antropologia. AssaIjs en honor a Lluís Mallart" ((ICRPC, 2014)

Lectura recomanada: Michael Housman i Ramon Sarrò, eds., De l'Àfrica a l'antropologia. Assajs en honor a Lluís Mallart, ICRPC, Barcelona, 2014.

En aquest volum d’homenatge a Lluís Mallart, un grup d’acadèmics catalans i francesos, especialitzats en Àfrica, l’estudi antropològic dels rituals o l’antropologia mèdica, ofereixen unes mostres del seu treball i del seu agraïment a qui ha estat un mestre i autor de referència: Lluís Mallart i Guimerà, que es convertí a l’antropologia després d’una llarga experiència a l’Àfrica com a missioner, i va esdevenir un reconegut professor d’antropologia primer a França i més tard a Catalunya on, en les últimes dècades, s’ha dedicat a formar noves generacions d’antropòlegs i a consolidar la seva pròpia obra catalana i francesa.


Els autors aquí reunits representen només la punta de l’iceberg de les moltíssimes persones que, tant a França com a Catalunya, es consideren alumnes, col·legues o amics d’en Lluís, un català universal la influencia del qual es deixa sentir no només en ambdós costats dels Pirineus, sinó també en l’antropologia i en els estudis africanistes en general i, sens dubte, en molts cors africans també.


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch