diumenge, 4 de novembre del 2012

Àlbum familiar: Ariana als terrenys buits de la platja de l'Estació del Nord (1985)



Aquesta fotografia li vaig a fer a la meva filla gran, Ariana, en els gran solar que va deixar la platja de combois i màquines de l’Estació del Nord després de quedar inhabilitada i el cofre de ciment que cobria les vies del ramal que va cap a l’Estació de França i la d’Arc de Triomf. 

Era una gran superfície que, com es veu a la imatge, quan plovia es convertia en un fangal. En un moment donat, i al llarg de mesos, van començar a arribar camions de runa d’obra que abocaven el seu contingut per a rasar el terreny i sobre hi van acabar construint el que és ara el Teatre Nacional, de Ricard Bofill, i l’Auditori Nacional, de Rafael Moneo, dues obres d’una arrogància espantosa que mantenen una relació totalment cacofònica amb un entorn –el barri de Fort Pienc– al que donen l’esquena i al que semblen menysprear. M’agradava més abans.

Sota d’aquest fang que es veu a la foto –i sota per tant de l’Auditori i el Teatre Nacional– encara duen estar encara les restes de les sardines que hi anaven a enterrar cada Dimecres de Cendra. Aquesta foto està agafada un d'aquests Dies de la Sardina, el de 1985.


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch