dissabte, 20 d’octubre de 2012

Escopofília - Extres de la sessió del 4/10/12 i invitació a les 1as. Jornades Internacionals sobre antropologia dels conflictes urbansAbans de res, deixeu-me que us convidi a una cosa que munta gent que segur que coneixeu de la Reina –Marco, Giuseppe, Livia, María Gabriela, Muna, Miquel...–, que formen el grup de treball sobre espais públics de l’ICA i del GRECS-UB. Són les 1es. Jornades Internacionals sobre antropologia dels conflictes urbans, que fem al Campus Raval els dies 7, 8 i 9 de novembre. Serà un esdeveniment realment important. Guiteu quina pàgina: ub.edu/grecs/congressos/conflicte-urba/

Repasso algunes coses que vàrem passar a la darrera sessió i que no estaven al programa. Va aparèixer LUIS MARIANO cantant una mena d’aire basc a EL CANTOR DE MÉXICO, dirigida per RICHARD POTTIER el 1956. Vaig pensar que era una forma de recolzar la candidatura de Bildu. També varen veure dues versions del tema de Renato Carosone “Tu Vuo' Fa l'Americano”. Una la canta SOFIA LOREN a una pel.lícula dirigida per MELVILLE SHAVELSON al 1960: IT STARTED IN NAPLES, que aquí es va estrenar amb el títol “Capri”. L’altra és la que canta MATT DIMON a THE TALENTED MR RIPLEY, d’ANTHONY MINGUELLA (1999), que me la va passar el meu amic madrileny Esteban Navarro, a qui sempre agreeixo els seus suggeriments.

També va caure la seqüència del nen àcrata a A KING IN NEW YORK, una de les pel.lícules a revisitar de CHARLES CHAPLIN (1957), on deixa palès que si es  va veure obligat a exiliar-se dels Estats Units cinc anys enrere per bones raons. En MacCarthy i el seu comitè d’activitats anti nord-americanes tenien motius per sospitar d'ell. De fet, aquesta peli la fa al Regne Unit i no al seu país, del qual n’és una crítica prou severa. La pel.lícula sols va poder estrenar-se als USA el 1967.

Per tancar la sessió vaig posar la seqüència final i els títols de crèdit de MUCH ADO ABOUT NOTHING, del 1993, dirigida pel KENNETH BRANAGH. M’agrada molt la cançoneta que sona, “Sigh No More Ladies”; és d’aquella que t’infonen ànims. 

Vaig descuidar-me VIVRE ET MOURIR  SARAJEVO (1992). Reparo el fallo penjat-la al youtube. La deixo a youtube.com/watch?v=cqQ6JJSt438.

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch