dilluns, 10 de setembre de 2012

Àlbum familiar. Eclipsi total a l'Olimpypark de Munich, agost de 1999El mes d’agost de 1999 voltaven per Polònia de vacances en la fragoneta. A Cracòvia –on a la Rynek Główny, la plaça major, onejava una enorme senyera que indicava una botiga d’artesania catalana– ens vam assabentar de la imminència d’un eclipsi de sol a Europa, que seria total en alguns indrets d'Alemnya El més proper a on érem era Munich. Havia de ser al migdia del dia 11, és a dir quan faltava menys d'un dia. Vam muntar a la furgo i vam emprendre el camí cap a Baviera, fent 870 kilòmetres i travessant Eslovàquia i Àustria. La imatge de caravanes de cotxes sortint en massa de Munich per l’autopista per avistar el fenòmen des de llocs privilegiats que nosaltres no coneixien oferia la imatge cinematogràfica de la fugida massiva de la ciutat com a conseqüència de l’anunci d’algun cataclisme que obligués a abandonar-la per a posar-se a estalvi. Poc abans de l’hora senyalada vam arribar a Munich i vàrem deixar que el flux de gent ens conduís al Olympiapark, un gran parc públic que es va obrir amb motiu de les olimpíades del 1972.

No havíem previst les ulleres que havíem de servir per contemplar l’eclipsi. Tothom em duia. Una senyora ens va cedir un parell que en vam anar repartint. De nou, el miracle dels desconeguts i desconegudes als que mai s’oblida.

La fotografia la vaig agafar quan començava el fenomen i el sol s’anava enfosquint. Apareixen la meva dona, Carlota, i les meves tres princeses: Ariana, Cora i Selma. 


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch