dimecres, 12 de juny del 2013

Parlant del boicot al Fòrum... Unes fotos de la gesta del 18 de juliol de 2004: l'assalt per terra, mar i aire al Fòrum de les Cultures








Parlant de la lluita conta la mamarratxada que fou el Fòrum de les Cultures, em permeto evocar un dia gloriós: el 18 de juliol d'aquell 2004, en el que diversos col·lectius van emprendre una invasió per terra, mar i aire –hi van intervenir parapents motoritzats– de les seves instal·lacions. Desenes d'embarcacions autoconstruides amb tota mena de materials reciclats i que volien retre homenatge a les pateres en les que arriben els immigrants, van sortir de la platja contigua de la Mar Bella i –amb un mar dificilíssim– van assaltar aquell espai. La travessa va durar tres i quatres hores, tot i la proximitat.  La imatge d'una patrullera de la Guàrdia Civil empaitant a un chaval que intentava arribar amb un matalàs inflable va donar la volta al món i va aconseguir més repercussió que la supermilionària campanya publicitària que va acompanyar la infame celebració.

Va ser un dia inoblidable. Ariana, la meva filla gran, va pujar amb la patera que havien construït la gent de la Reina; Selma i Cora van travessar nedant la desembocadura de la depuradora, que estava fastigosa; Carlota i jo, i d'altres que no ens hi vàrem atrevir o no sabíem nedar, vàrem procurar entrar col·lant-nos per la porta principal, des de la que, per cert, podíem sentir als altaveus del Fòrum una veu que –en el colmo del cinisme– repetia emfàticament: "BENVINGUTS ELS NOSTRES AMICS ANTIFORUM". Quins collons.

He buscat el documental d'aquella gesta, que era genial, però l'han despenjat. Miraré de trobar-lo com sigui per compartir-lo, perquè mereix la pena. El que si que he trobat són aquestes fotos, que són del moment de la sortida de les vindicatives i poètiques naus.

Les fotos les va fer la Pili Luna.


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch