dimarts, 22 de gener del 2013

Homenatge als vells vagons de la Línia A del metro de Buenos Aires. "La ventana y la niña" (Josefina Muslera, 2011). Nena mirant per la finestra d'un d'aquests vagons, entre les estacions de Congreso i Castro Barros, a primera hora de la tarda d'un dissabte de desembre de 2011



Fa un temps vaig penjar aquest vídeo,"La ventana y la niña" un treball de l'artista argentina Josefina Muslera, que és la Secuencia número 3 de la sèrie  "Fragmentos de una búsqueda". Me'l va enviar ella molt amablement. Com veieu és una cosa ben senzilla: la imatges d'una nena mirant per la finestra d'un vagó del metro de la Linea A del subte de Buenos Aires, Plaza de Mayo-Carabobo, entre les estacions de Congreso i Castro Barros, a primera hora de la tarda d'un dissabte de desembre de 2011, acompanyades de la música és el "Intermezzo" de les Goyescas d'Enric Granados. 

Recupero el vídeo perquè la nostra enyorada amiga Juliana Marcus, sociòloga de la Universidad de Buenos Aires, ens escriu comunicant-nos que aquests trens -els de la pel.lícula "Moebius"- havien estat "jubilats" i trets de circulació i que serien subtituïts per altres de més moderns. 

Una autèntica pena. No són uns vagons antics els que són sentenciats a mort per obsolets, és tot el que al llarg de dècades han fet còrrer sota el sòl de Buenos Aires, que no era sols allò que diuen "gent", sinó tot el que aquesta gent pensava, es deia, somniava, llegia, imaginava, desitjava..., tots els plors i riures secrets que eren el que el feien funcionar en realitat i que eren llum en moviment en la foscor de tot túnel.





Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch