dissabte, 11 d’agost del 2012

Manifest de la Plataforma Policies Indignats


Des del Col.lectiu Autònom de treballadors-mossos d’esquadra, una organització d’orientació anarcosindicalista (www.elsindi.cat/), em fan arribar aquest document al que ja s'han adherit, a més del CAT-ME, diversos sindicats policials -SME-CCOO, USPAC.
  
MANIFEST DE LA PLATAFORMA POLICIES INDIGNATS

Som un grup companys de diferents punts del territori català els quals hem donat naixement a la plataforma ciutadana Policies Indignats, amb la intenció de ser un altaveu d’expressió mitjançant el qual puguem difondre de forma clara, contundent, concisa i planera el nostre descontent i disconformitat cap a la gestió de la situació actual per part de la classe o casta política.

Els membres d'aquesta plataforma tenim individualment la nostra ideologia política i la nostra afiliació sindical, però volem deixar molt clar la nostra independència de qualsevol organització sindical o partit polític. Esperem que la nostra veu i expressió aquesta pugui arribar a ser la de molts més policies que s'afegeixin a ratificar el que exposem.

Històricament la policia en general ha estat vinculada fidel i submisament al poder governant, canviant de tarannà segons les directrius polítiques que li han convingut al govern corresponent, i Catalunya no és una excepció. Tenim moltes
mostres al llarg dels temps, un exemple és l'actual nom del cos Policia de la Generalitat, quan fa poc més d'una dècada ens anomenàvem Policia Autonòmica de Catalunya. No és només una qüestió semàntica, la majoria dels actuals membres d´aquest col·lectiu varem entrar a formar part perquè tenim vocació de servei, però de servei al poble català no als seus governants. Observem constantment com els governants s'allunyen de la seva principal funció encomanada, la de servir al poble català i no la de servir-se'n.

Els membres d'aquest col·lectiu també tenim, com la resta de ciutadans, familiars en atur, fills en edat escolar o universitària, patim llistes d'espera per alguna malaltia, paguem multitud d'impostos, així com taxes abusives i arbitràries. També tenim minvats els nostres drets. Sabem que retallar drets i retallar serveis que a tots ens ha costat molts anys aconseguir, no és la solució, i que destruir llocs de treball no és el remei miraculós a aquesta crisi a la que ells mateixos ens han abocat.

Sota aquesta perspectiva no ens diferenciem en res de la resta de ciutadans ja que nosaltres som un reflex d'ells mateixos. Per tal d'expressar el nostre descontent en relació a la gestió política davant el dantesc panorama que ells mateixos han creat o han permès crear, aquest grup de policies ens posicionem i defensem les idees i plantejaments que des de mesos enrere desenvolupa l'associació ciutadana Democracia Real Ya. També contemplem el contacte amb personalitats públiques i de talla intel·lectual que molt possiblement donaran suport a aquesta iniciativa duta a terme d’una banda conscienciada i activa del nostre col·lectiu. Esperem que amb aquesta mobilització per part nostra, els nostres representants polítics per fi es dignin a escoltar al poble i a la seva policia. Creiem que gran part del col·lectiu de MM.EE comparteix el nostre ideal, i us volem convidar a participar activament.

Tenim gran quantitat d'idees i iniciatives per dur a terme, i esperem il·lusionats comptar amb el vostre suport en tots els nivells en les properes campanyes. DRY sempre expressarà el seu esperit reivindicatiu de manera pacífica, de la mateixa manera que des de la seva creació, Policies Indignats. Per tot el fins ara exposat, des d'aquesta plataforma volem deixar clar que a partir de la creació de Policies Indignats també es defensarà els punts de l'associació ciutadana Democracia Real Ya, i no són altres que els següents:

• Eliminació dels privilegis de la classe política.
• Mesures per combatre l'atur.
• Mesures per promoure el dret a l'habitatge.
• Mesures per uns serveis públics de qualitat a l’ensenyament, la sanitat i els transports públics.
• Control de les entitats bancàries i mesures fiscals.
• Mesures a favor de les llibertats ciutadanes i la democràcia participativa.

Com a policies ens trobem amb l'obligació moral d'assenyalar i indicar de manera contundent que volem estar al costat del poble, per i amb el poble, i ens trobem descontents i doblement INDIGNATS si escau en relació a la gestió política del panorama actual. Per una banda, com a ciutadans que som, observem que són trepitjats els nostres drets fonamentals, i per l'altre, per la nostra condició de policies, ja que estem sent utilitzats com una EINA POLÍTICA per a enfrentar-nos amb el poble, del qual formem part i ens legitima.

Esperem que molts de vosaltres us presteu a donar suport a aquesta plataforma ciutadana i ratificar els nostres manifests així com futures accions que es puguin derivar com a plataforma reivindicativa.

Units, podem.

policiesindignats@gmail.com 

Catalunya a 19 de Juliol de 2012



Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch