divendres, 26 de desembre de 2014

Un pis de Badia del Vallès “mesurat” pel bailaor Israel Galván, per a l’exposició “La ciutat buida”, de Pedro G. Romero (Fundació Tàpies, Barcelona, 2006)


L'any 2006 l'artista sevillà Pedro G. Romero va fer una exposició a la Fundació Tàpies -quan n'era directora Nuria Enguita-, titulat LA CIUTAT BUIDA. El seu tema era Badia del Vallès, la ciutat-dormitori que un dia va ser el barri de Ciutat Badia. La mostra va merèixer el Premi Ciutat de Barcelona i vàrem treballar gent del GRECS, com ara Marc Dalmau i Gerard Horta. Hi va fer un vídeo que estava força bé la Deborah Fernández. 

Un dels elements de l'exposició era un altre vídeo titulat LA CASA, realitzat per Aleix Gallardet. Era un treball sobre un pis de Badia que els seus propietaris van llogar a uns rumanesos, amb la qual cosa vulneraven la prohibició que ho impedia en ser habitatge social. Es tracta del 5é. 1a., del número 33 del carrer Cantàbria. Escriu en Pedro en el catàleg de la mostra: "No se nos ocurrió otra cosa que señalarlo, marcarlo con un baile, una danza que midiera su espacio, un dispositivo de gestos que pudiera recoger, no sin cierta ironía, estos nuevos intangibles". Ho fa fer encarregant-li al bailaor Israel Galván, un dels més valorats del moment –però també dels més discutits–, que executés un ball per les diferents cambres de la casa. 
Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch