diumenge, 2 de novembre de 2014

Lectura recomenada. Celestí Barallat, "Principis de botànica funerària", Edició a cura d'Adolf Beltrán (Editorial Base, 2014)

Lectura recomenada. Celestí Barallat, Principis de botànica funerària, Edició a cura d'Adolf Beltrán, Editorial Base, Barcelona, 2014, 111 pàgines.

Els Principis de botànica funerària de Celestí Barallat, publicats per primer cop el 1885, són una contribució encara vigent a l’ideal del cementiri enjardinat. Aquest és el treball d’un erudit, amb grans coneixements botànics i funeraris, simbòlics i de la cultura clàssica. També és l’obra d’un «poeta de les tombes», la vida misteriosa del qual ha inspirat escriptors com Joan Perucho i Ferran Sáez Mateu. Ara el periodista Adolf Beltran dedica un estudi introductori a Celestí Barallat, que en revela dades desconegudes i que el situa en el seu context històric, sense que Barallat perdi el seu caràcter de personatge fascinant. Les il·lustracions de Lola Anglada acompanyen també aquesta primera versió en català d’un llibre tan preciós com singular. Els Principis de botànica funerària de Barallat són una lectura de gran interès per a tot lector curiós. De fet, per a qualsevol mortal,
Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch