divendres, 5 de setembre de 2014

Lectura recomenada: Tania Alba, Enric Ciurans i Magda Polo (eds.). "L'accionisme. En els límits de l'art contemporani" (UB Edicions, 2014)

Lectura recomenada: Tania Alba, Enric Ciurans i Magda Polo (eds.). L'accionisme. En els límits de l'art contemporani, UB Edicions, Barcelona, 2014, 252 pàgines.

L’art d’acció entra en escena als nostres dies com a modalitat artística situada al llindar de la representació. L’accionisme. En els límits de l'art contemporani obre al lector un mapa conceptual en què diversos autors exploren categories liminars i exposen diferents propostes artístiques que, des de la crítica sociopolítica, entronquen tot sovint amb l’origen ritual de l’art. D’aquesta manera, l’acció actua com a revulsiu i cerca, mirant d’evitar la contemplació passiva, la reacció. L’accionisme no deixa ningú indiferent, tothom participa de l’acció i tothom esdevé un fragment d’art del propi entorn. És així com pot sentir-se el lector d’aquest llibre de fervorosa actualitat, una obra que ens permet fer el primer pas cap a l’experiència de l’acció.


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch