dissabte, 28 de juny de 2014

Record del Doctor Felip Solé i Sabarís. Intervenció a "Tribunal Popular" (març 1989)Felip Solé i Sabarís apareix esmentat sempre com un polític que va ser un dels fundadors de l'Assemblea per Catalunya l'any 1971, que  va sortir senador per l'Entesa dels Catalans l'any 1977, que va ser responsable de l'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Barcelona i que va tendir cap a posicions més d'esquerra per a integrar-se més endavant a Nacionalistes d'Esquerra, un dels partits que va constituir més endavant Iniciativa per Catalunya. Va ser l'oncla de n'Oriol Solé Sugranyes, a qui va matar la Guardia Civil després de fugar-se del penal de Segòvia l'any 1977.  

Però, a més de polític, Felip Solé i Sabarís era sobre tot metge. Sota la dictadura franquista ell era el “nostre metge”. És a qui anàvem a consultar segons quins problemes que la medecina oficial no estava en condicions d’atendre. Per exemple, jo crec que deurien ser centenars les noies que acudien a la dècada dels 70 a la seva consulta per a que les receptés pastilles anticonceptives. 

Em va saber greu conèixer la seva mort el 2005. Vagi aquest enregistrament d’un dels episodis del Tribunal Popular, de març de 1989, com un record i una pòstuma salutació.Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch