dijous, 20 de juny de 2013

Vida d'Ariadna Pi. Capítol IV. La primera acció. Segrestrament d'un bus turístic per portar els guiris a un centre d'internament d'immigrants (31/3/2005)Segrestrament d'un bus turístic el 31/3/2005.
Les fotos les va fer Pili Luna
(Ve de Vida d'Ariadna Pi. Capítol III). La primera acció pública d'Ariadna Pi va ser el 31 de març de 2005. Com a forma de contribuir a una jornada internacional contra els centres d'internament d'immigrants, aquesta mena de Guantánamos locals que són aquí els CIES. L'acció va consistir en "segrestrar" un bus turístic a la plaça Catalunya de Barcelona i obligar als conductor a dur-lo fins el CIES que hi havia a La  Verneda, abans que s'obrís el de la Zona Franca.

Amb aquesta iniciativa Ariadna Pi va inaugurar el seu modus operandi. En un determinat moment una llista de correus, que coincidia amb aquella amb la que s'anunciaven unes determinades activitats recreatives a un puticlub abandonat del barri de Vallcarca, rebia una estranya convocatòria en la que es convidava als receptors a acudir a una cita de la que mai s'especificava la finalitat. Es tractava que els receptors del missatge confiessin en Ariadna Pi, l'enigmàtica remitent que els demana col·laboració per una acció de la que mai es revelava la naturalesa.

Així doncs, uns dies abans d'aquest 31 de març de 2005, un nombre determinat de persones van rebre el següent missatge: 

L’Ariadna Pi s’ha assabentat que el dissabte 2 d’abril hi ha convocada una jornada internacional contra els centres d’internament d’immigrants. L’Ariadna s’adhereix amb el seu habitual entusiasme a tots els actes previstos, i a més ha considerat avinent dur-hi a terme una aportació especial.

Així doncs, l’Ariadna us convoca a un acte de protesta contra les detencions i deportacions arbitràries de treballadors i treballadores estrangers. L’acció de protesta –el contingut del qual es comunicarà al moment oportú– tindrà lloc a la tarda del proper dijous, 31 de març, a la plaça Catalunya.

L’Ariadna us demana que li feu un cop de mà en l’acció que prepara i que acudiu a l’estrella del centre de la plaça a les 6 en punt de la tarda d’aquest dijous que ve.

A més, l’Ariadna Pi us demana que: 1), porteu coses que facin soroll: cassoles, xiulets, xerracs...; 2), mireu de venir amb més gent; 3), us comprometeu a no fer malbé res ni ningú en el decurs de la protesta; 4), sigueu puntuals

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

L’Ariadna Pi us hi espera.

Ariadna Pi


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch