dimecres, 8 de maig de 2013

Nota de premsa de Josep Joan Nuet, coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa, sobre la suspensió de la declaració sobiranista del Parlament de CatalunyaNOTA DE PREMSA // 08/05/13
Nuet: “La sobirania rau en el poble de Catalunya i el Govern espanyol s’equivoca buscant una sortida judicial enlloc de diàleg polític”

El coordinador general d’EUiA lamenta que el Constitucional suspengui la declaració sobiranista catalana
“El poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà diguin el que diguin el Constitucional i el PP” ha declarat avui el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, en conèixer que el TC ha admès a tràmit la impugnació presentada pel Govern central sobre la declaració sobiranista aprovada pel Parlament de Catalunya el gener passat. Això suposa la suspensió de la declaració fins que no es decideixi si és o no constitucional.

El dirigent d’EUiA ha afirmat que “la sobirania rau en el poble de Catalunya” i que, per tant, “el primer és la defensa del dret a decidir”. Nuet creu que “el govern espanyol s’equivoca buscant una sortida judicial enlloc d’optar pel diàleg polític i ha defensat “la centralitat del Parlament català”, que en els pròxims 20 dies s’haurà de pronunciar respecte la decisió del TC.

El també diputat al Congrés ha posat en valor tant la comissió parlamentària com el Pacte Nacional pel Dret a Decidir aprovats recentment per la Cambra catalana, “tal i com vam proposar ICV-EUiA tant a la darrera campanya electoral com en l’acte d’investidura”, ha recordat Nuet. En aquest sentit, ha instat al Parlament a “continuar amb la seva tasca per definir la consulta pel dret a decidir, el quan el com i el què s’ha de preguntar” i a fer tot el possible per “implicar totes les forces polítiques que defensem aquest dret democràtic, però també organitzacions socials, sindicals i ciutadanes per eixamplar el dret a decidir”.

Una societat civil a la qual Nuet ha cridat a “defensar també al carrer l’exercici del lliure dret a decidir del poble de Catalunya”.

GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch