dimarts, 3 d’abril de 2012

De bojos: La polícia deté una persona amb cadira de rodes davant la Model, ahir 2 d'abril. Entre Kafka i Muñoz Seca


Set ciutadans que han presenciat els fets acaben de presentar una denúncia als jutjats de guàrdia. L'advocat estudia interposar un habeas corpus -recurs a la detenció il·legal- si no se l'allibera

Jose Miguel Esteban Lupiañez, un ciutadà amb discapacitat física, ha estat detingut aquest vespre quan circulava en cadira de rodes per la vorera del carrer Roselló, entre els carrers Entença i Vilamarí. Esteban Lupiañez participava de la manifestació solidària que aquest vespre ha mobilitzat més d'un miler de persones al centre de la ciutat i que ha arribat a les portes de la presó Model per denunciar l'empresonament de quatre joves rere la passada vaga general.

Detingut per circular per la vorera

Mentre circulava per la vorera amb la cadira de rodes, una furgoneta de la Brigada Mòbil ha maniobrat, ha pujar a la vorera i s'ha situat darrera Esteban Lupiañez. Pocs minuts després, un agent antiavalot -sotsinspector de les ARRO- ha baixat de la furgoneta i ha intentat moure la cadira de rodes cap a la calçada. Finalment l'ha agafat a pes i l'ha introduït de cop dins un furgó antiavalot. L'agent ha deixat la cadira, buida, enmig de la vorera.

Habeas corpus i denúncia ciutadana als jutjats

El ciutadà detingut ha estat traslladat a la comissaria de Les Corts. Allà, diverses persones han dut la cadira de rodes, que ha estat lliurada als Mossos d'Esquadra. Poc després, passades les 11 de la nit, set persones han acudit als jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia per interposar denuncia contra la policia autonòmica pels fets presenciats. Interposada la denúncia, el jutge de guàrdia els ha comunicat que requeriria als Mossos les claus de casa del detingut per a que la companya del detingut,  que resta sola a casa i pateix una greu malaltia terminal, pugui ser atesa per un infermer.

L'advocat del detingut està ara mateix a la Comissaria de Les Corts i estudia presentar un habeas corpus, recurs a la detenció il·legal. Entre les set persones que han interposat la denúncia ciutadana consta Eva Fernàndez, expresidenta de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona.
Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch