dimarts, 10 de gener de 2012

GENERACIÓ TOP. "Dignitat i justícia. Contra la impunitat i l'oblit" - Auditori de Barcelona, 1er de març de 2011 - Joan Isaac canta "A Margarida", en homenatge a Salvador Puig Antich


El 1er de març de 2011 va tenir lloc a l’acte "Dignitat i justícia. Contra la impunitat i l'oblit", convocat per l'Associació Catalana d’Expressos Polítics a l'Auditori de Barcelona. Es tractava d’un homenatge als homes i dones que van patir la repressió franquista en l’etapa entre 1963 i 1976, és a dir aquella en la que va exercir la seva jurisdicció el Tribunal de Orden Público, que va processar més de 50.000 persones. L’acte el van organitzar una comissió de membres de l’Associació –que va assumir el nom de Generació TOP– que estava conformada per Lluís Biosca –processat per la seva pertinença al PORE–, Enric Pubill –PSUC–, Manel Risques –OCE-Bandera Roja-, Enric Cama –PSUC–, Domènec Martínez –PSUC–, Antonio Nieto –PCE(m-l)–, Montse Torras –PSUC–, Carles Vallejo –CCOO–, i jo mateix –JCC. Aquest darrer dissabte la Universitat Progressista Estiu de Catalunya ens va atorgar un dels seus premis, que va recollir Enric Pubill, un dels membres de la comissió i president de l’Associació.
Va haver diverses actuacions musicals, entre elles la de Joan Isaac, cantant “A Marganida”, la seva cançó en homenatge a Salvador Puig Antich, executat al garrot vil pel franquisme el 2 de març de 1974.


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch