diumenge, 1 de gener de 2012

Els fotomuntatges d'Andrea Corachán per al Projecte LIMEN - Peça a CaixaForum Palma de MallorcaAntoni Tàpies, Barcelona (desembre 2011)En el cas de la imatge del CaixaForum Palma el fotomuntatge s’ha encetat sobre una fotografia del replà de l’escala del museu on hi ha una falsa porta rematada per una motllura modernista que s’ha numerat amb una placa, com succeeix a les cel.les, les habitacions d’hospitals o les sales de vetlla i també a les sales d'exposicions. A la paret lateral de l’escala s’hi ha  incorporat una sèrie de llums de senyalització rectangulars que permeten insinuar la il.lusió que les escales continuen a través de la falsa porta. D’altra banda, a la paret que ocupa més part del fotomuntatge, s’hi ha incrustat  la imatge d’uns fulletons d’exposició dels CaixaForum que, pel color i la transparència amb què estant treballats, semblarien una pintura sobre el mur i que tenen estampats diferents esquemes del cos humà a les portades. Aquests  dibuixos del cos els vam fotografiar a una de les sales  de thanatos del Tanatori de Les Corts.     

In the case of the image at CaixaForum Palma the photomontage starts with a photography of the museum's steps landing where a false door with a modernist moulding is. The door has been numbered with a plaque as it would be the case in hospitals or waiting rooms as well as exhibition rooms. A series of rectangular signalling lights have been installed on the adjacent wall allowing for the illusion that the stairs continue after the false door. On the other hand, images of CaixaForum's flyers have been embedded on the wall that takes most of the photomontage, their colour and transparencies  giving the impression of a painting on the wall. The flyers contain images of sketches of the human body taken from photographs of drawings in one of the rooms of Les Corts morgue. 

[LIMEN. EL CENTRE D'ART I CULTURA COM A INSTITUCIÓ TOTAL, és un projecte del Grup d’Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropogia a propòsit de la relació entre contenidors d'art i cultura i institucions totals. La seva dimensión expositiva es concreta en un seguit de fotomuntatges instal.lats als vestíbuls dels CaixaForum Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Palma; Fundació Antoni Tàpies; MACBA; Arts Santa Mònica; AcVic de Vic; i Can Xalant de Mataró]Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch