dijous, 29 de desembre de 2011

Els fotomuntatges d'Andrea Corachán per al Projecte LIMEN - Peça a CaixaForum Lleida (desembre 2011).
La imatge del CaixaForum Lleida és un passadís que comunica dues sales obscures, una en primer pla i l’altra en darrer terme. Es tracta de l’espai expositiu de la planta -1 (soterrani) del mateix centre. Al passadís, que ascendeix vers la sala del fons, hi ha les portes d’un ascensor, una entrada de llum natural al sostre i un parell  de focus que es projecten sobre la paret de la dreta tot dibuixant l’ombra de les veles d’un vaixell. Sí, l’ombra és la silueta de la maqueta d’un vaixell. Es va fotografiar en un dels controls dels passadissos d’entrada de Quatre Camins  anomenats entrereixats. El terra del passadís està rivetat per uns angles metàl•lics que serveixen per subjectar-hi els llits de les habitacions dels interns del Centre de Salut Mental de Sant Joan de Déu i que aquí s’han muntat en els extrems del marbre, fixant-lo a les parets de la sala d’exposició. 

The image at CaixaForum Lleida is a corridor communicating two dark rooms, one of them in the foreground and the other in the back. This is the exhibiting space in floor -1 of the centre.  The corridor leading to the room in the background contains the doors of a lift, a natural light opening in the ceiling and a couple of spotlights projecting against the right side wall and drawing the shadow of the sails of a boat.  The shadow is indeed the silhouette of a ship's scale model taken in one of the controls of Quatre Camins prison's entrance corridors.  The corridor's floor is bound by metallic angles used to hold the beds of patients at Centre de Salut Mental de Sant Joan de Déu, here used to join the marble into the exhibiting room's walls.

[LIMEN. EL CENTRE D'ART I CULTURA COM A INSTITUCIÓ TOTAL, és un projecte del Grup d’Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropogia a propòsit de la relació entre contenidors d'art i cultura i institucions totals. La seva dimensión expositiva es concreta en un seguit de fotomuntatges instal.lats als vestíbuls dels CaixaForum Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Palma; Fundació Antoni Tàpies; MACBA; Arts Santa Mònica; AcVic de Vic; i Can Xalant de Mataró]


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch