dimecres, 28 de desembre de 2011

Els fotomuntatges d'Andrea Corachán per al Projecte LIMEN - Peça a CaixaForum Tarragona (desembre 2011)Al fotomuntatge ubicat a CaixaForum Tarragona trobem un contrast contrari al proposat a la instal·lació del Centre de Creació i Pensament Contemporani Can Xalant; aquí, el vestíbul està ben enlluernat, la sala d’exposicions està a les fosques. Una vitrina buida ocupa el centre de la sala obscura, però a diferència del que hauria de succeir si aquesta allotgés un objecte artístic, cap dels punts de llum l’enfoca directament, sinó que el llum que hi ha just al damunt està apagat i la il·luminació de la sala és difusa i tènue, com en una sala de vetlla. Altres elements incorporats a la imatge en el procés de fotomuntatge són la ratlla groga enganxada sobre el parquet que indica la impossibilitat de traspassar-la desordenadament i que queda just darrere d’un seient que sobresurt pel marge esquerre del fotomuntatge.

 The photomontage located at CaixaForum Tarragona shows the opposite contrast proposed at the Centre de Creació i Pensament Contemporani Can Xalant's installation; the exhibiting room here is dark and the hall is well lit. An empty cabinet occupies the centre of the dark room and, contrary to what would happen if it contained a work of art, none of the lights point towards it; the light just above it is switched off and lighting in the room is faint and diffused, as in a vigil room. Other incorporated elements during the photomontage process are the yellow line on top of the wooden floors, indicating the impossibility of crossing it disorderly, located right behind the seat shown on the edge of the left side of the photomontage. 

[LIMEN. EL CENTRE D'ART I CULTURA COM A INSTITUCIÓ TOTAL, és un projecte del Grup d’Etnografia dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropogia a propòsit de la relació entre contenidors d'art i cultura i institucions totals. La seva dimensión expositiva es concreta en un seguit de fotomuntatges instal.lats als vestíbuls dels CaixaForum Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Palma; Fundació Antoni Tàpies; MACBA; Arts Santa Mònica; AcVic de Vic; i Can Xalant de Mataró]


Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch