divendres, 23 de desembre de 2011

Contra la privatització de l'espai públic. Una acció de protesta contra la pista de gel a la plaça de Catalunya (22/12/2011)Ahir al vespre, 22 de desembre cap allà les 8, unes 200 persones, moltes d'elles disfressades de Pare Noel, s’hi van personar a l’entrada a la cafeteria de la pista de gel a la plaça de Catalunya per a celebrar un sopar de Nadal vindicatiu, una manera de protestar contra la privatització d’aquell espai públic. Una cadena dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana i sobre tot l’actuació especialment agressiva de la vigilància privada els ho va impedir. A la convocatòria que va circular per les xarxes socials es deia el següent.

.....................................

Com sabeu, la Plaça de Catalunya de Barcelona ha estat usurpada per una infame pista de gel, resultat de l’acció d’uns polítics que fa ben poc s’esclamaven i actuaven violentament davant l’acampada, allà mateix, de gent que havia decidit literalment plantar-se davant una situació social del tot inacceptable.
Els mateixos que bramaven contra l’apropiació social d’una plaça pública i llençaven els serveis de neteja i la policia contra els seus usuaris legítims, ara l’entreguen a aquells que, pagant, es proclamen els seus propietaris exclusius i excloents.
Queda així desemmascarat què és o què voldrien que fos allò que diuen “espai públic” a una ciutat capitalista: una bombolla desconflictivitzada, rigorosament vigilada, protegida de la vida real i al servei de l’alienació i el consum. La imatge que ofereix el centre de la Plaça Catalunya és, avui, una eloqüent imatge d’aquest model d’espai públic: una pista llisa i sense obstacles per on, previ pagament, estúpidament feliç, sense ensurts ni atzars, una amable munió de babaus llisca tranquil·la i confiada sota l’atenta vigilància de guardes de seguretat privada.
Però aquesta plaça no és seva. Una plaça no és de qui la paga, sinó de la gent que cada dia la usa i mentre la usa, sigui per travessar-la, per seure-hi, per trobar-se amb d’altres o per fer d’ella escenari de festa o de lluita.
I perquè no es pot suportar un insult tan gran a la ciutat i a la vida, us convoquem a un brenar-sopar nadalenc reivindicatiu a la cafeteria de la pista de gel de la plaça de Catalunya, el dia 22 de desembre.
Porteu menjar i begudes. Ajuntarem taules. Si voleu venir vestits de Papa Noel o portar elements propis d’aquestes entranyables festes, fantàstic. Si volen esperit nadalenc, el tindran.
Quedem per anar-hi plegats a les 20 h. davant l’edifici Banesto de Plaça Catalunya. És molt important que sigueu molt puntuals.
Reboteu aquest missatge i convideu a qui vulgueu, però sols gent de confiança.
Ens agraden les sorpreses.
Us hi esperem.

GRAN SOPAR-BRENAR NADALENC VINDICATIU A LA CAFETERIA DE LA PISTA DE GEL A LA PLAÇA CATALUNYA

DIJOUS, 22 de DESEMBRE, 20 H. DAVANT L'EDIFICI BANESTO DE PLAÇA CATALUNYA

PERQUÈ LA PLAÇA NO ÉS SEVA!

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch