dilluns, 25 de juliol de 2011

Violència policial per desnonar una familia al barri del Clot, a Barcelona, el 25 de juliol de 2011Fa unes entrades insistia en que la repressió anava a ser el nou “fet diferencial català” en relació a les mobilitzacions socials, siguin sota la marca 15M o amb qualsevol altre àmbit, com ara el dels desnonaments. Creiu-me, matxacaran qualsevol cosa que es mogui. A l’espera de quin seran els triats per ser el caps de turc de la protesta davant el Parlament, la missió de garantir que els desnonaments es duguin a terme sigui com sigui ha tingut avui una expressió especialment brutal. Quan dos centenars de persones intentaven impedir que una dona i els seus dos fills fossin deixats al carrer al barri del Clot de Barcelona, en concret al carrer Andrade, on vivien des de feia 26 anys, els mossos d’esquadra han intervingut carregant contra els aplegats.  Resultat: diversos ferits i 34 persones denunciades per desobediència i agressions a la força pública. 

Vivim en un món en el que els grans delinqüents no sols no són castigats, sinó que reben tota mena de privilegis i proteccions, mentre la policia es dedica a deixar gent humil sense llar. Decididament hi ha motius per indignar-se i per molt més. 
Penjo dos vídeos. El de dalt són imatges recollides per BTV. El de sota, més llarg i complet, és d'un xaval de classe que té un canal molt recomanable:  http://www.youtube.com/user/revoltosa2010
Pel que fa als policies, què voleu que us digui. S'ha de tenir estòmac. Quan es treuen el cas, poden fer vida normal? Poden mirar als demés a la cara? La gent que els envolta i la seva pròpia família, saben la feina que fan?
Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch