dissabte, 30 de juliol de 2011

Aquesta és la seva democràcia..., també a Alemanya. La policia alemanya atacant amb gas mosatassa una manifestació d'escolars contra el pla Stuttgart 21

Aquí s’han conegut poc els fets, però a Alemanya va tenir fa uns mesos una més que notable repercussió. Es tracta d’una actuació policial contra una manifestació de veïns de Stuttgart, sobre tot escolars, que s’oposaven al projecte Stuttgart 21, la construcció d’una estació subterrània al centre de la ciutat, que, entre altres alteracions greus, implicava la tala de desenes de roures centenaris del Schlosspark, un zona especialment usada i estimada per la gent d’allà. Les mobilitzacions contra el projecte havien arribat a aplegar 100.000 persones, en un estat, el de Baden-Wuttemberg que sols te 600.000. En una d’aquestes protestes, la policia va atacar amb gas mostassa als manifestants, la majoria dels quals eren nens i nenes, provocant una situació de pànic total i ferides greus als ulls a diverses persones, entre elles inevitablement criatures.
Això va passar el 30 de setembre de l’any passat, però he pensat que estava bé recollir-lo en aquest espai per a contribuir a fer pensar sobre què és el que anomenem “democràcia”, en aquest cas a la imposició d’una determinada transformació urbana amb la que una ampla majoria de la població està en contra, tal i com mostraven les estadístiques, i unes forces enigmàticament anomenades d’ordre públic disposades a usar la força no contra els pitjors enemics de la societat, sinó justament al seu servei.
Les fotografies me les ha enviat la meva cosina Carlota, que viu a Düsseldorf i que m’ha explicat l’enorme eco que van tenir a Alemanya aquests esdeveniments, que van provocar un autèntic trauma en l’opinió pública, sobtadament enfrontada a la naturalesa darrera de la democràcia que una minoria usa i una majoria pateix.

[Les imatges estan agafades de http://elpolvorin.over-blog.es/]

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch