dimecres, 18 de maig de 2011

Comunicat del PCC sobre l'acampada a Pça.Catalunya i el Moviment 15 de Maig

COMUNICAT DEL PARTIT DELS I LES COMUNISTES DE CATALUNYA (INTEGRAT A EUiA) SOBRE L'ACAMPADA A PLAÇA CATALUNYA I EL MOVIMENT DEL 15 DE MAIG

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya dóna suport al que ja es pot anomenar Moviment 15 de maig, que respon a una condensació d’iniciatives ciutadanes d’indignació contra el segrest de la sobirania popular, que va tenir el seu punt àlgid a Barcelona aquest cap de setmana amb la manifestació del 14 de maig que va aplegar desenes de milers de persones per cridar Prou retallades! del govern de CiU i la del 15 de maig que va aplegar milers de persones per reivindicar una Democràcia real ja! L’acampada a Plaça Catalunya, que té lloc des de dilluns, i un altre mig centenar de ciutats de l’Estat, pretenen ser punts de trobada per tal què la ciutadania s’expressi i discuteixi propostes i alternatives.

El govern de l’Estat espanyol, dirigit per Rodríguez Zapatero, s’ha plegat al xantatge que planteja l’especulació amb el deute públic i ha iniciat la retallada de drets socials. La dreta xenòfoba i feixista del PP està esperant per aprofitar el moment d'imposar una agenda neoliberal encara més dura contra els treballadors i treballadores i la majoria de la ciutadania, com està fent CiU a Catalunya (on està desmantellant, entre d’altres coses, el sistema de salut i d’educació). L’atur desbocat, la privatització de serveis essencials, la retallada de drets, el desmantellament de l’estat del benestar i el buidat de la democràcia són les conseqüències pràctiques d’aquesta política de submisssió al poder de l’oligarquia financera. Cal que la ciutadania es mobilitzi i s'organitzi en aquesta i d’altres lluites: insurgència ciutadana i confluència de les lluites!

És per tot això que és justa la indignació, el plantar-se i dir prou: cal aturar la política d’austeritat i de subordinació als mercats financers, i cal regenerar i aprofundir aquesta democràcia limitada que tenim.

Volem una efectiva sobirania popular!

En aquesta lluita els companys i companyes de Plaça Catalunya, així com tota la ciutadania indignada, trobaran els homes i dones d’aquest Partit treballant al seu costat.

PARTIT DELS I LES COMUNISTES DE CATALUNYA


Barcelona, 18 de Maig del 2011

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch