diumenge, 23 de gener de 2011

Escopofília - Extres de la sessió del 13-1-11

Una cosa important, abans de res. Que la propera sessió no serà el primer dijous de febrer, sinó la segona. És que seré fora. És a dir, parlem del 10 de febrer. Val?
I una repassada a les coses extres que van caure la darrera escopofília. D’entrada, l’homenatge a BLAKE EDWARDS, que va ser en forma d’una de les seves pel.lícules no còmiques. Vam passar DAYS OF WINE & ROSES, del 1962. Era una seqüència d’un memorable JACK LEMMON, demostrant que tenia molts més registres que els de la comèdia.
Vaig pensar que per l’homenatge a BOBY FARRELL estava bé sentit RIVERS OF BABYLON, que sabreu que és un tema original de The Melodians, amb un contingut, com sabeu, religiós i de caràcter mil.lenarista: el Salm 137 de la Bíblia: “Al costat dels rius de Babilònia / allà seiem i encara ploràvem / en recordar-nos de Sió”.
Com sabreu, Sió és una mena de puig on se situava el temple de Salomó i, per extensió, ha servit per descriure la Jerusalem de tots els somnis quiliastes jueus i cristians. És el cas del nacionalisme jueu des del XIX, però també dels moviments d’alliberament negres als Estats Units, per exemple. És el símbol de l’anhel de llibertat dels pobles sense terra, la pàtria promesa a la qual s’haurà de retornar quan acabi el temps d’esclavitud.
No oblideu que els Bonny M eren antillans i que Sió és la terra de promissió del rastafarisme. D’aquí que aparegui també a cançons de Bob Marley, per exemple. En recordeu-vos que Sió és la darrera ciutat humana a “Matrix”.
La de GERRY RAFFERTY era més previsible, imagino: BAKER STREET, la de tota la vida. Ja sabreu que era el carrer on vivia Sherlock Holmes. Un tema 10, sens dubte.
Com la portava al disc dur, vaig posar-vos el final de BOOGIE NIGHTS, de PAUL THOMAS ANDERSON (1997). Genial, oi?
I una cosa més. Us vaig fer una mena de compilatori de temes contra el Rey pel tema aquell del “¿Por qué no te callas?” que li va dir a en Chavez. Com a regalet, us envio un dels temes.
http://www.youtube.com/watch?v=m-MrWs8TMeM&playnext=1&list=PLAEBB917527EE7174&index=32
Eren quatre o cinc vídeos. Veieu què passar per no venir a la Reina? Ara els haureu de buscar vosaltres.
Vaig posar també a VICTOR JARA cantant TE RECUERDO AMANDA a un enregistrament de la televisió peruana l'agost del 1973, un mes abans que el matéssin. Després he vist que ja l'havia passat el desembre del 2006. Ja sabeu que la norma de la casa és no repetir mai coses. Aquesta se'm va escapar. No es repetirà.
Salut i, recordeu, la propera sessió el 10 de febrer.
Fins aleshores

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch