dimarts, 26 d’octubre de 2010

Escopofília - Extres de la sessió del 14-10-10

El documental sobre la vaga general del 29 de setembre que van veure sobre la vaga general del 29 de setembre es deia BCN29S ENCENENT LA RÀBIA i era una realització d'Okupem les Ones. És a www.blip.tv/file/4214717.
A més va haver diverses coses fora de programa. Per exemple, la intervenció de JOAN OLIVER (PERE QUART) al I FESTIVAL DE POESIA CATALANA, un recital de poesia que, el 25 de maig de 1970, va reunir el millor de la poesia catalana del moment al Gran Price –un espai on habitualment feien lluita lliure i que estava a la plaça de Goya, a Sepúlveda-Ronda Sant Antoni. L'acte va servir per recollir diners per al presos polítics i va ser filmat clandestinament per PERE PORTABELLA. En Joan Oliver recità "Corrandes de l'exili". Immediatament després, vaig posar la versió cantada que el grandiós i inoblidable OVIDI MONTLLOR va fer de la cançó. Crec que va ser un moment realment emocionant a la Reina.
A més, vaig posar-vos la seqüència final de THE BIG SLEEP, de Howard Hawks, amb el impagable diàleg de LAUREN BACALL i HUMPHREY BOGART, del 1946. Ja sabeu:
– "Te olvidas de mi problema"
– "¿Qué problema tienes tú?
– Ninguno que tú no puedas solucionar.
I també un homenatge a TONY CURTIS, que se'ns acabava de morir. Hi ha moltes coses bones seves, però vaig triar tres seqüències d'SPARTACUS de STANLEY KUBRICK (1960): el famós diàleg censurat amb LAURENCE OLIVER, sobre què són millors, si les ostres o els cargols; quan KIRK DOUGLAS li fa recitar una poesia –què tendre aquesta escena!– i el sublim moment del "¿Quién es Espataco?". Què maco quan totes i tots vam respondre amb un clam unànime: "¡YO SOY ESPARTACO!".
Restaurem el primers dijous com el dia de la nostra cita escopofílica. La propera, el 4 de novembre.
Fins aleshores.

Canals de vídeo

http://www.youtube.com/channel/UCwKJH7B5MeKWWG_6x_mBn_g?feature=watch